Skocz do zawartości

  • Reklama
  • Xbox Live

Witamy na forum XboxArcade!

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do serwisu i jego możliwości. Rejestracja na naszym forum pozwoli Ci na możliwość prowadzenia dyskusji, wymianie plików, wysyłania prywatnych wiadomości do naszych użytkowników i wiele więcej!

Close

Zmień widoczność %s Hello Guest

Zapraszamy wszystkich gości do rejestracji na forum XboxArcade.pl

Oferujemy dostęp do najlepszych poradników w sieci oraz ukrytych for, gdzie znajdziecie przydatne pliki, fachową pomoc związaną z konsolą, możliwość zdobywania achievementów, dostęp do shoutboxa, wzięcie udziału w super konkursach oraz wiele innych!

Nie zwlekaj i dołącz do Nas już dziś!

(Informacja widoczna tylko dla użytkowników niezarejestrowanych)

Rejestrując się w serwisie akceptujecie pliki coockies (ciasteczka), które będą zamieszczane na waszym urządzeniu.

Więcej o tych działaniach znajdziecie w Polityce Prywatności.

Informacja XboxArcade

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Tracer OVO 1.2 czy GOclever A103 TAB


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 16 czerwiec 2012 - 19:28

cześć,
nie wiem czy dobry dział ale chciałem się was zapytać czy ktoś z was ma tablet z w/w ? i który byście polecali i dlaczego. Mile widziane wady i zalety tych tabletów :)
  • -1

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#2
Martinex

Martinex

    Retro gamer

  • Arcade User
  • 653 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.6
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • :dreamercaster
  • :Martinex2017
  • Gadu-Gadu:7078626

Napisano 16 czerwiec 2012 - 21:05

Ja używałem ten pierwszy. Do tego by sprawdzić pocztę, wejść na forum i tego typu operacje się nada. Ale jednak rozdziałka i brak modemu 3G na dłuższą metę będą upierdliwe. Drugiego z tabletów nie używałem to się nie wypowiadam. Jak masz pytania o OVO 1.2 to wal.
  • 0

#3
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 16 czerwiec 2012 - 21:23

dawaj wady i zalety przypominam ze mowa jest o OVO 1.2 a nie o zwykłym :) gta próbowałeś odpalić ? Jaki system w nim masz czy się grzeje ile bateria trzyma itd. Pisz bo ci ślina na język naniesie :) a właśnie najważniejsze czy obudowa jest wzmocniona tzn. czy jak naciśniesz na spód tableta (tak na środku) to czy będzie widać to na matrycy ?

Użytkownik feriar edytował ten post 16 czerwiec 2012 - 21:51

  • 0

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#4
Martinex

Martinex

    Retro gamer

  • Arcade User
  • 653 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.6
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • :dreamercaster
  • :Martinex2017
  • Gadu-Gadu:7078626

Napisano 17 czerwiec 2012 - 08:38

To są inne Tracery OVO 1.2 ?:) Moja dziewczyna kupiła ten tablet jakiś czas temu to go trochę testowałem. Pisałem o tym w temacie o zakupach, a Ty akurat wyjechałeś z tym tabletem :).

Wg. danych producenta bateria trzyma do 6 godzin z włączonym WiFi, w praktyce jednak ten czas jest krótszy. IMO zbyt krótki. Nie robiłem za specjalnych testów, ale obstawiam że z 3 godziny wytrzyma. Oprogramowanie to Android 4.0, ofz sam goły system ma samą przeglądarkę (działa dość sprawnie, obsługuje flash, można doinstalować FF ale nie bawiłem się to kojarząc FF który muli się na silniejszych maszynach). Doinstalowałem też takie fuckery jak Youtube (ujdzie), aplikacja do Facebook (polecam), Gadu Gadu (ciekawy błąd: muszę podać dane w tym miasto a w rozwijanym menu mam tylko państwa i wyjebuje błąd że zły wybór :)).

Oprogramowanie obsługuje wbudowane WiFi oraz modemy 3G podłączane pod USB. Urządzenie wbudowanego modemu 3G nie ma co dla mnie jest wadą. Acz ten tablet jest tani, więc... System łyka wybrane modemy 3G (Huawei głównie, mój E220 działał). Instalacja takiego modemu i połączenia z netem ogranicza się tylko do podłączenia go do USB (prościej niż na Ubuntu, gdzie trzeba wybrać Państwo i operatora:P). Ale karta SIM nie może mieć PIN bo zdaje się że nie ma obsługi podawania pinów i się nie połączysz. Wada wadą, że taki modem Ci wisi na kablu co dla mnie jest upierdliwą sprawą. Buja się, a to się rozłączy czy coś.

Tablet ma tylko jedno USB, podłączając 3G nie podłączysz pendrive'a chyba że przejściówkę na dwa USB, ale tak nie próbowałem. Masz też slot MicroSD, gdzie możesz trzymać jakieś tam dane czy instalować aplikacje. Do 32GB. Np. zdjęcia z aparatu:).

Grzejącej się baterii nie zauważyłem, odciskanie od spodu nie robi śladów. Acz nie robiłem super hardcore'owych crash testów w tym temacie. Nie widziałem żadnych odcisków na matrycy. Tablet ma wbudowaną kamerkę skierowaną na usera o jakości przybliżonej do telefonów. Do aparatu cyfrowego mu daleko. Można robić fotosy oraz nagrywać wideo. Czy zapewnie użyć do skype'a. Kiepa z wyświetlaczem w ostrym świetle gdy możesz nic nie widzieć na wyświetlaczu.

Z gier testowałem tylko jakąś odmianę Bust a Move, więc wiesz.

Jak dla mnie to ten tablet to jest dobry by sobie odpisać na FB, sprawdzić pocztę, wejść na forum, poczytać newsy. Jeśli miałbym na nim np. pisać recenzje to bym zwątpił ;).
  • 1

#5
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 17 czerwiec 2012 - 09:59

youtube aż tak cięzko idzie ? wiem że to śmiesznie brzmi ale jakbyś mógł to sprawdź wymiary matrycy :) (dziewczyna: Martinex co robisz ? a nic kochanie tylko sprawdzam wymiary matrycy w twoim tablecie :))

Użytkownik feriar edytował ten post 17 czerwiec 2012 - 10:48

  • 0

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#6
Martinex

Martinex

    Retro gamer

  • Arcade User
  • 653 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.6
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • :dreamercaster
  • :Martinex2017
  • Gadu-Gadu:7078626

Napisano 17 czerwiec 2012 - 10:50

Działa ok, Facebook też działa ok. Aczkolwiek ta druga aplikacja uruchamia się kilka sekund. Sam Android uruchamia się kilkanaście sekund, nie wiem czy to wina samego Androida czy samego tableta. Jak nie odpalisz w cholerę aplikacji i nie włączysz logów to nie powinno się mulić. Aczkolwiek testowałem go ledwie dwa dni na 3G. U mnie ten tablet działał szybciej niż PC (ale ja mam taki PC już :D).
  • 1

#7
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 17 czerwiec 2012 - 12:57

dzięki za info. fajnie wszysytko ale jedak wezmę GOclevera z prostego powodu ;) duża matryca, wkońcu to 3" różnicy :D
  • 0

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#8
Martinex

Martinex

    Retro gamer

  • Arcade User
  • 653 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.6
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • :dreamercaster
  • :Martinex2017
  • Gadu-Gadu:7078626

Napisano 17 czerwiec 2012 - 23:13

Spoko. Mi gararytowo pasuje ten Ovo, ale tej rozdziałki i braku 3G się uczepiłem :D.
  • 0

#9
grzech1991

grzech1991

    Starszy gracz

  • Arcade User
  • 140 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:Brak
  • Xbox 360:Slim
  • Gadu-Gadu:4545958

Napisano 18 czerwiec 2012 - 10:12

Z modemów działa e173-u2, ale ja polecam jak zwykle router Mi-Fi. Ja mam telefon z procem 806MHz + adreno 200 i facebook muli niesamowicie.
  • 0
Dołączona grafika
Nie udzielam pomocy na GG i PW! Od tego jest forum!

#10
Martinex

Martinex

    Retro gamer

  • Arcade User
  • 653 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.6
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • :dreamercaster
  • :Martinex2017
  • Gadu-Gadu:7078626

Napisano 18 czerwiec 2012 - 23:24

Mi-Fi? Akurat bo będziesz miał zasięg w lesie :D
  • 0

#11
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 19 czerwiec 2012 - 06:47

ja jak pójdę do lasu to mam zasięg tylko czy mowa o fifirifi czy o gsm :D
  • 0

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#12
Martinex

Martinex

    Retro gamer

  • Arcade User
  • 653 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.6
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • :dreamercaster
  • :Martinex2017
  • Gadu-Gadu:7078626

Napisano 19 czerwiec 2012 - 08:13

U mnie wszystkie WiFi zabezpieczone u dziewczyny (mieszka w bloku) również. Pozostają tylko CH lub własne WiFi :D. 3G mniej wybredne w temacie zasięgu.
  • 0

#13
grzech1991

grzech1991

    Starszy gracz

  • Arcade User
  • 140 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:Brak
  • Xbox 360:Slim
  • Gadu-Gadu:4545958

Napisano 19 czerwiec 2012 - 10:00

Mi-Fi? Akurat bo będziesz miał zasięg w lesie :D


Zależy od operatora. Testowałem Aero2 i Play'a. Mi-Fi to nic innego jak router GSM (ZTE MF30, MF60, huawei e585, 586, 5832, 587)
  • 0
Dołączona grafika
Nie udzielam pomocy na GG i PW! Od tego jest forum!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych