Skocz do zawartości

  • Reklama
  • Xbox Live

Witamy na forum XboxArcade!

Zaloguj się lub Zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do serwisu i jego możliwości. Rejestracja na naszym forum pozwoli Ci na możliwość prowadzenia dyskusji, wymianie plików, wysyłania prywatnych wiadomości do naszych użytkowników i wiele więcej!

Close

Zmień widoczność %s Hello Guest

Zapraszamy wszystkich gości do rejestracji na forum XboxArcade.pl

Oferujemy dostęp do najlepszych poradników w sieci oraz ukrytych for, gdzie znajdziecie przydatne pliki, fachową pomoc związaną z konsolą, możliwość zdobywania achievementów, dostęp do shoutboxa, wzięcie udziału w super konkursach oraz wiele innych!

Nie zwlekaj i dołącz do Nas już dziś!

(Informacja widoczna tylko dla użytkowników niezarejestrowanych)

Rejestrując się w serwisie akceptujecie pliki coockies (ciasteczka), które będą zamieszczane na waszym urządzeniu.

Więcej o tych działaniach znajdziecie w Polityce Prywatności.

Informacja XboxArcade

Zdjęcie

Playstation 3

temat ogólny Sony PS3

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#41
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 23 czerwiec 2012 - 08:07

Może trochę śmieszne pytanie ale... :) :

chciałbym się dowiedzieć czy rozmaite skiny dla XMB są ZUPEŁNIE legalne... ich źródło jest oczywiście poza PSN, więc teoretycznie może za to grozić ban (na MS klocku to typowa okoliczność do zablokowania konsoli...)
  • 0

#42
Gangst3r

Gangst3r

    Naczelny Admin

  • Administrator


  • 4208 postów
  • Lubię grać w:Przygodowe
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:UnleashX
  • Xbox 360:Slim
  • :Gangst3r PL
  • :Gangst3rPOL
  • :Gangst3r

Napisano 25 czerwiec 2012 - 07:10

Nie są legalne. Chodzi Ci pewnie o CXMB, które występuje tak samo w przypadku PSP. Tam wymagany jest przerobiony soft, więc tutaj pewnie nie jest inaczej (nie zagłębiałem się w temat). Jednak ciężko mi stwierdzić czy za to jest ban ;)
  • 0

Gangst3r+PL.png

 

Newsy, ciekawostki, zapowiedzi oraz wiele więcej znajdziesz na - Portalu XboxArcade.pl

 

 

Masz problem lub pytanie zadaj je na forum! Nie pomagam na pw i gg od tego jest forum.

Korzystając z forum zapoznaj się z Regulaminem.
 


#43
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 25 czerwiec 2012 - 07:16

Skoro nie są legalne, to niezgodne z regulaminem i może za nie grozić ban.. tyle chciałem wiedzieć ;)
  • 0

#44
Wykydtron

Wykydtron

    Nowy

  • Arcade User
  • 11 postów
  • Lubię grać w:RPG
  • Xbox:Brak
  • Xbox 360:Brak

Napisano 25 czerwiec 2012 - 22:57

skiny sa normalnie legalne.... odpal strony ze skinami w przegladarce z ps3 to beda sie automatycznie instalowac gdzie powinny... ofc mowa o zwyklych skinach do xmb....

Użytkownik Wykydtron edytował ten post 25 czerwiec 2012 - 22:59

  • 1

#45
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 31 lipiec 2012 - 23:31

Panowie, potrzebuję jasnej odpowiedzi:
czy TO będzie działało z PS3 ?
Dołączona grafika

niedawno był u mnie kumpel, przyniósł jakiegoś zwykłego pada Logitech'a - okazało się, że jest kompatybilny z PS3, jednoznacznej odpowiedzi nt. właśnie tej wersji Chillstream'a (czyli wzorowanej na padzie dla 360) nie mogę znaleźć nigdzie.. liczę na Waszą pomoc.. chcę się uwolnić od tego totalnie niewygodnego dualshocka, palce mi puchną przy dłuższym graniu na tym szrocie :E

wnioskując po burgerowskich forach, Chillstream nie jest kompatybilny z Xboxem - co daje mi pewną nadzieję, że kierowany jest do PCtowców, a co za tym idzie, powinien ruszyć na PlayStation.. tego pada dosyć ciężko kupić, pieniędzy tez nie chcę wyrzucać w błoto- jeśli okaże się, że nie ma z niego pożytku..
  • 0

#46
marek7_ak

marek7_ak

    BOSS

  • Moderator


  • 891 postów
  • Lubię grać w:Gry Akcji
  • Xbox:v1.0
  • Dashboard:UnleashX
  • Xbox 360:Brak
  • :marek7_ak
  • Gadu-Gadu:28109436

Napisano 01 sierpień 2012 - 06:46

Wydaje mi się że widziałem kiedyś jego recenzję na YT i jest kompatybilny z PS3 ale jak większość zamienników tylko do stofta 3.55
  • 0

1537478_url.jpeg


#47
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 01 sierpień 2012 - 09:25

do ? mam obecnie chyba... 4.12, inny pad na USB logitecha działał, pozostaje tylko kwestia - gdzie w ogóle można kupić chillstream'a :E
  • 0

#48
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 10 wrzesień 2012 - 15:20

Panowie, moja 80tka FAT nabrała -chyba kurzu, lub pasta się zaczęła kruszyć.. w każdym razie temperatura wzrasta, wentylator wchodzi na zbyt wysokie obroty. Jeszcze nie jest to bardzo irytujące, ale głośniejsze od x360 (!)

Rozmyślam, czy opłaca się rozłożyć PS3 i samemu przesmarować cell'a, czy lepiej gdzie oddać konsole na 'konserwacje'.
Rozłożył ktoś z Was całkiem PS3 ? Sony dosyć solidnie spasowało wszystkie komponenty, nie wiem, czy np po zdjęciu bd nie pieprznie taśma, czy cokolwiek innego, trochę by było szkoda...
  • 0

#49
marek7_ak

marek7_ak

    BOSS

  • Moderator


  • 891 postów
  • Lubię grać w:Gry Akcji
  • Xbox:v1.0
  • Dashboard:UnleashX
  • Xbox 360:Brak
  • :marek7_ak
  • Gadu-Gadu:28109436

Napisano 10 wrzesień 2012 - 18:03

Ja rozbierałem całkowicie PS3 ale slima i w tych wersjach naprawdę łatwo uszkodzić taśmę napędu. Z tego co wiem to Fata dużo łatwiej jest rozebrać i przeczyścić, zmiana pasty też nie jest jakimś wielkim problemem ale trzeba wiedzieć ile jej nałożyć bo można uszkodzić konsolę.
  • 0

1537478_url.jpeg


#50
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 10 wrzesień 2012 - 18:26

ale trzeba wiedzieć ile jej nałożyć bo można uszkodzić konsolę.


nadmiar pasty może zepsuć konsole ?
  • 0

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#51
marek7_ak

marek7_ak

    BOSS

  • Moderator


  • 891 postów
  • Lubię grać w:Gry Akcji
  • Xbox:v1.0
  • Dashboard:UnleashX
  • Xbox 360:Brak
  • :marek7_ak
  • Gadu-Gadu:28109436

Napisano 10 wrzesień 2012 - 18:57

nadmiar pasty może zepsuć konsole ?

Nadmiar może powodować nadmierne nagrzewanie się konsoli, zresztą wystarczy poczytać informację na opakowaniu. Gorsza od nadmiaru jest zbyt mała jej ilość.
  • 0

1537478_url.jpeg


#52
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 10 wrzesień 2012 - 19:04

po kilkunastu godzinach grania, dobrze przewodząca pasta wyciekająca spod cpu w dużych ilościach - może coś rozlutować :E

szczerze mówiąc w PCtach zawsze sobie sam pastę wymieniałem, dochodzi kwestia - JAKĄ kupić, żeby nie była gorsza od standardowej, chociaż ta jest chyba sylikonowa (?)
generalnie lekko mnie tylko przeraża to, że PS3 Fat jest zbudowane 'warstwami', nic nie styka się bezpośrednio z mobo, tylko..rozkręcanie, rozkręcanie, zdejmowanie, rozkręcanie :E
  • 0

#53
feriar

feriar

    Personal Jesus

  • Moderator
  • 908 postów
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Elite
  • :feriar

Napisano 10 wrzesień 2012 - 19:16

nie no sylikonowe to są za 4,5zł w elektronicznym :E prędzej jakieś takie podkładki termoprzewodzące, one też mają dobrą wydajność odprowadzania ciepła
np. http://allegro.pl/li...ermoprzewodząca im więcej W/mK to lepsza
  • 0

Budowa drukarki 3D, Recenzje, Liczne poradniki i Kursy z zakresu programowania i tworzenia urządzeń. Gorąco zapraszam ! icon_e_wink.gif

http://feriar-lab.pl/


#54
MrMajst3r

MrMajst3r

    Majster

  • Arcade User
  • 902 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:XBMC4XBOX
  • Xbox 360:Slim
  • :MrMajst3r
  • :MrMajst3r
  • Gadu-Gadu:9268249

Napisano 10 wrzesień 2012 - 19:22

Żadna podkładka nie zapewni takiej przewodności jak pasta... Jak poradziłeś sobie z wymianą w PC, to w PS3 też zmienisz :P Jak chcesz bardzo dobrą pastę to kup IC Diamond 7 :) (ok. 30zł). A jak wystarczy Ci dobra, to Zalman STG2, Arctic Cooling MX4 (ok. 15-20zł)
  • 1

SERWIS, PRZERÓBKI, CZĘŚCI XBOX 1 - INFO NA PW/GG

xbox 1: xtender; xir; usb; lg gdr8163b; component; 80mm fan; hdd&lan led; xbox 2: x3 ce; x3 control panel; 80mm fan; xbox 3 slim; component; usb; 80mm fan;
xbox 4: halo limited ed; duox2; dvd window; xbox 5 crystal, VGA, HDMI, 128MB RAM (prace trwają)

 


#55
Vice

Vice

  • Arcade User
  • 1010 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.2/1.3
  • Xbox 360:Slim
  • :Vice T9X PL
  • :ViceT9X_PL

Napisano 10 wrzesień 2012 - 19:41

Generalnie chodzi mi tylko o to że rozłożenie całej konsoli w celu dostania się do CPU jest lekko ryzykowne
wole przesmarować czymś dobrym i wiedzieć że to będzie działało bez poprawek.. :E
  • 0

#56
Gangst3r

Gangst3r

    Naczelny Admin

  • Administrator


  • 4208 postów
  • Lubię grać w:Przygodowe
  • Xbox:v1.1
  • Dashboard:UnleashX
  • Xbox 360:Slim
  • :Gangst3r PL
  • :Gangst3rPOL
  • :Gangst3r

Napisano 14 wrzesień 2012 - 21:16

robi się zbyt ogólny temat a co za tym idzie zbyt ogólny śmietnik :) Moim zdaniem oddaj do kogoś jak się nie czujesz na siłach, jeśli mam Ci kogoś polecić to Spox_2 z forum ;)
  • 0

Gangst3r+PL.png

 

Newsy, ciekawostki, zapowiedzi oraz wiele więcej znajdziesz na - Portalu XboxArcade.pl

 

 

Masz problem lub pytanie zadaj je na forum! Nie pomagam na pw i gg od tego jest forum.

Korzystając z forum zapoznaj się z Regulaminem.
 


#57
Spox_2

Spox_2

    Nowy

  • Arcade User
  • 13 postów
  • Lubię grać w:Strzelaniny
  • Xbox:v1.0
  • Dashboard:XBMC
  • Xbox 360:Slim
  • Dashboard:Najnowszy
  • PlayStation 3:PS3 Slim 320GB
  • :Spox2
  • :XRC_Spox_2
  • Gadu-Gadu:4851534
  • Skype: Mój status

Napisano 19 kwiecień 2013 - 23:11

Polecam zerknąć do galerii zamieszczonej w linku poniżej :)

http://serwis.kielce...aystation-3-fat

 

Link do Facebookowej wersji : 

http://www.facebook....73695473&type=1

 

SPA konsoli PS3 to obowiązkowy zabieg jeżeli czarnula pracuje głośniej.

 

Ps. Wiem że odkopałem temat ;p


  • 0

forumps3hackcompodpis_zps42f8f63c.jpgSerwis Konsol PS3,XBOX360,Wii,PSP. NAPRAWA ELEKTRONIKI, ZAPRASZAMY! www.serwis.kielce.pl





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych